نورپردازی در"کابینت های شیشه ای"
در این صفحه از کابینت های شیشه ای با موارد زیر آشنا می شویم:
کابینت شیشه ای
حقیقت این است که شیشه از دیرباز، یکی از مهمترین متریال مورد استفاده در ساخت و ساز و طراحی دکوراسیون بوده و هرگز محبوبیت خود را از دست نداده است. این ماده از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است و اما بکار رفتن آن در کابینت های شیشه ای، خاصیت تزئینی قابل توجهی را به فضای موردنظرتان می بخشد و به رسم تمام المان های شیشه ای، محیط را بسیار دلباز و روشن می نمایند.
کابینت های شیشه ای علاوه بر آشپزخانه، در هر مکان از جمله فروشگاه و یا هر جایی که نیاز به نمایش اشیاء ویژه نظیر جوایز و تقدیرنامه ها، جواهرات، ساعت و غیره است کاربرد دارند. جالب است بدانید که بسته به سلیقه خود، می توانید کابینت خود را به راحتی سفارشی کنید و حتی از شیشه های رنگی یا شیشه های مات در این رابطه بهره بگیرید.
کابینت شیشه ای، نوعی ویترین شیشه ای است که از شیشه با چارچوب فلزی یا چوبی ساخته می شود. این کابینت ها به 3 صورت قابل اجرا هستند یکی از مدل ها که مخاطبان زیادی دارد استفاده از شیشه های رنگی لاکوبل است به گونه ای که محتویات داخل کابیت مشخص نباشد و مورد دوم استفاده از شیشه های سندبلاست شده طرح دار یا کاملا مات است و استفاده از شیشه های شفاف بی رنگ که با وجود این المان کنجکاوی مخاطبان در مورد اشیاء داخل کابینت نظیر ظروف زیبا و کریستال، مجسمه ها و یا سایر گزینه های جذاب اغنا می شود. بیایید با هم، به بررسی این المان های جذاب بپردازیم و با انواع شیشه های بکار رفته و نحوه نورپردازی و تمیزکردن آنها آشنا شویم.
تاثیر کابینت شیشه ای در طراحی دکوراسیون
باید گفت کابینت های شیشه ای، فضایی شیک و مدرن در هر فضایی ایجاد کرده و هم مناسب سبک دکوراسیون کلاسیک هستند و هم طرفداران سبک مدرن را راضی نگه می دارند. بسته به مشخصات کابینت، شیشه از ضخامت، وزن، بافت و شکل ظاهری متفاوتی برخوردار خواهد بود.
کابینت های شیشه ای مات، به شما کمک می کنند تا وسایلتان را به صورت منظم و مرتب سازماندهی کنید. زیرا فضای داخلی کابینت از بیرون مشخص است و به راحتی می توانید همه اشیاء را ردیابی و پیدا نمایید و به آنها دسترسی داشته باشید.
این کابینت های شیشه ای مدرن، ایده قدیمی دکوراسیون منزل را تغییر داده و دید کاملا جدیدی به آن بخشیده اند. امروزه در بیشتر آشپزخانه های مدرن، چند پانل شیشه ای با کیفیت بالا در این رابطه وجود دارند.
گفتنی است که شیشه های بکار رفته، به راحتی تمیز می شود و نگهداری آنها ساده است. اما به هر حال هر جا که این کابینت های شیشه ای نصب شده باشند، جذابیت و سبک خاصی به خانه، دفتر کار یا فروشگاه شما هدیه می دهند و افراد بیشتری را جذب کالاهای شما می کنند. البته به یاد داشته باشید قبل از خرید یا نصب کابینت شیشه ای، باید نیازمندی های دکوراسیون فضای موردنظرتان را درنظر داشته باشید و سبکی متناسب با این نیاز را انتخاب نمایید.
نورپردازی در کابینت های شیشه ای
یک کابینت شیشه ای نورپردازی شده، می تواند خاص ترین اشیاء را در دل خود برجسته تر کند و جلوه زیباتری به آنها ببخشد به علاوه، نگهداری از این وسایل آسان تر شده و نیاز به روشن کردن سایر منابع روشنایی را در تاریکی از بین می برند. در ادامه بیایید با هم، انواع نورپردازی ها و منابع روشنایی را در این رابطه بررسی کنیم:
در ابتدا باید بگوییم که نور مخفی، یکی از محبوب ترین انواع نورپردازی ها در طراحی دکوراسیون مدرن است. می توانید از این ایده، برای زیر کابینت ها استفاده کنید و از مزایای زیبایی و همچنین روشن شدن سطوح کار زیر کابینت کمک بگیرید.
چراغ های قابل شارژ PUCK و لامپ های هالوژن، از گزینه های پرطرفداری هستند که قادرند کابینت های شیشه ای را به نقطه کانونی زیبایی در فضای موردنظرتان بدل کنند. هرچند که باید گفت هالوژن ها، گرمای زیادی تولید می کنند و لازم است به نحوی نصب شوند که با عناصر داخل کابینت فاصله داشته باشند. لامپ های LED ، فلورسنت و زنون نیز امکانات نورپردازی را متناسب با هر سلیقه ای فراهم می کنند.
البته لامپ های LED گزینه های جدیدتری هستند که امروزه از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند. از مزایای این نوع روشنایی ها این است که منبع تغذیه می تواند در پشت کابینت شیشه ای پنهان شود بنابراین فقط به یک سوراخکاری کوچک، پشت کابینت نیاز است به علاوه این لامپ ها، بسیار انعطاف پذیر بوده و ماندگاری بالایی دارند و قادر به توزیع یکسان نور در کابینت شیشه ای هستند. جالب است بدانید که این گزینه ها، نسبت به سایر عناصر نورپردازی گرمای کمتری تولید می کنند.
چراغ های رشته ای نیز المان های جذابی هستند که اغلب از لامپ های بسیار کوچک LED تشکیل شده اند، اما همچنان قدرت نورپردازی بی نظیری دارند. آنها به راحتی با یک چسب ساده یا بست، قابل نصب در کابینت ها هستند.
در ادامه باید به این نکته اشاره کنیم که راه حل مناسب برای نورپردازی کابینت شیشه ای، به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این رابطه اندازه کابینت، شکل قاب و نوع شیشه مهمترین مواردی هستند که باید در نظر گرفته شوند محل قرارگیری لامپ ها نیز بسیار مهم است.
اگر علاقمند به ایجاد سایه روشن هستید، بهتر است منبع نور را در قسمت بالای کابینت نصب کنید تا در گوشه ها، سایه هایی ایجاد شود و فضایی پررمز و راز را به شما هدیه دهد. و در نهایت باید گفت رنگ لامپ ها نیز، باید متناسب با طراحی کابینت شیشه ای و وسایل داخل آن باشد. نور زرد، درخششی نظیر نور طبیعی خورشید ایجاد می کند و نور سفید یا آبی، فضایی خنک تر و اسرارآمیزتر را به نمایش می گذارد.
انواع شیشه های بکار رفته در کابینت شیشه ای
بطور کلی برای ساخت کابینت های شیشه ای، هم شیشه های شفاف، مات و رنگی کاربرد دارند. از آنجا که شیشه شفاف مقرون به صرفه است و واریانس های مختلفی دارد، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع شیشه ها، تزئینی و ظریف هستند و متناسب با انواع سبک های دکوراسیون موجودند و روی نمایش محتوا و اشیاء داخلی کابینت تمرکز دارد.
اما باید گفت این شیشه ها، چربی و آلودگی را نیز بیشتر از شیشه های مات نشان می دهند و نیاز است که مدام تمیز شوند. شیشه های رنگی لاکوبل، از جمله شیشه های شفاف محبوب در ساخت کابینت های شیشه ای هستند. یک طرف این شیشه ها، با رنگ پوشانده شده سپس رنگ داخل کوره پخته شده و کاملا روی شیشه تثبیت می شود، به علاوه باید گفت شیشه ی لاکوبل ، تحت حرارت بالا سکوریت می شود و از مقاومت بالایی در برابر حرارت و ضربه برخوردار است. شیشه های لاکوبل، در رنگ هایی بسیار زیبا و متنوع موجودند و به راحتی با سبک و رنگ هر دکوراسیونی تطبیق پیدا می کنند.
و اما در مورد شیشه های مات نیز باید گفت نمای تحریف شده ای به رنگها و اشیایی می بخشند که در پس آنها قرار دارند. با این شیشه های مات، می توانید تا حدی وسایل کابینت شیشه ای را از نظر پنهان کنید و در عین حال از مزایای متریال شیشه نیز بهره مند شوید. این شیشه ها کمتر از شیشه های شفاف، لکه و کثیفی را نشان می دهند و به تمیزکاری و مراقبت کمتری نیاز دارند. شیشه های سندبلاست شده و ساتینا، از جمله انواع پرکاربرد برای ساخت کابینت شیشه ای مات هستند و خاصیت تزئینی فوق العاده بالایی دارند.
اما در این میان نمی توان از شیشه های طرح دار چاپ شده غافل شد، این المان ها قابلیت انطباق با آشپزخانه های سنتی و مدرن را دارند و میتوان آن ها کاملا با سلیقه ی خویش سفارشی سازی کرد زیرا می توانید آنها را با هر طرحی سفارش دهید. این شیشه ها از الگوهای متنوعی برخوردارند و بسته به چگالی شیشه انتخابی شما، شفافیت این نوع شیشه ها متفاوت است.
نحوه تمیزکردن کابینت های شیشه ای
اگر علاقمند به نصب و استفاده از کابینت های شیشه ای هستید باید بدانید که آنها به تمیزکاری مداوم نیاز دارند، زیرا حتی وجود یک لکه یا اثر انگشت یا کمی گرد و غبار، به وضوح روی شیشه ها خود را به رخ می کشند.
البته روش های متنوعی برای تمیزکردن کابینت های شیشه ای وجود دارند که به طور کلی به دو دسته خانگی و شیمیایی قابل تقسیم بندی هستند.
برای تهیه محلول شیشه شوی خانگی و طبیعی برای تمیزکردن کابینت های شیشه ای، آب فیلترشده را با سرکه سیب یا سرکه سفید به نسبت 2 به 1 ترکیب کنید. در صورت تمایل می توانید چند قطره آب لیمو یا را به عنوان خوشبوکننده به این ترکیب اضافه نمایید.
و اما در مورد شیشه شوی های شیمیایی باید بگوییم که این موارد بطور کلی در دسته بندی های آمونیاکی، فاقد آمونیاک، لکه برهای مبتنی بر IPA، لکه برهای مبتنی بر فناوری نانو، فوم شیشه پاک کن و خمیر شیشه پاک کن تقسیم بندی می شود. اگر مایل هستید لکه برهای قوی شیشه را برای تمیزکردن کابینت های شیشه ای امتحان کنید، ما به شما اسپری های نانو ضدلک را پیشنهاد می کنیم که مبتنی بر فناوری نانو بوده و ضمن برخورداری از رایحه ای دل انگیز، تمیزی طولانی مدتی از خود به جای می گذارد و قادر به برطرف کردن هر نوع لکه ای است. به علاوه تمیزکاری با این گزینه ها بسیار راحت است.
در ضمن باید گفت لازم است که از پارچه های میکروفیبر برای تمیزکردن مواد شوینده در حین تمیزکردن کابینت های شیشه ای کمک بگیرید و به هیچ وجه از دستمال کاغذی یا پارچه های پرزدار استفاده نکنید تا تمیزی موثرتری داشته باشید. جالب است بدانید علاوه بر پارچه های میکروفیبر، می توانید از روزنامه استفاده کنید زیرا باعث تمیز شدن ایده آل و درخشش و زیبایی شیشه می شود.
و در نهایت برای تمیزکردن کابینت شیشه ای، توصیه می کنیم قوانین زیر را به یاد داشته باشید:
- در ابتدا، مکان فعلی کابینت شیشه ای را بررسی کنید. حتی المقدور، این المان ها را نزدیک دریچه یا پنجره نصب نکنید تا گرد و غبار کمتری به خود بگیرند.
- از قراردادن وسایل متعدد بالای کابینت شیشه ای خودداری کنید زیرا باعث سنگین شدن، خراشیدگی و شکستگی شیشه و حتی کثیفی آن می شوند.
- حداقل یک بار در هفته، همه اشیای موجود در کابینت شیشه ای را بیرون بیاورید و فضای داخل کابینت را گردگیری و تمیز کنید تا جلوه بی نظیر آن همچنان حفظ شود.
- در آخر اینکه حداقل ماهی یک بار، فیلتر موجود در واحدهای گرمایش و انرژی را تعویض کنید تا آلودگی روی کابینت های شیشه ای جمع نشود.
منابع:
https://www.homedit.com/five-types-of-glass-kitchen-cabinets/
https://blog.coldwellbanker.com/trick-organizing-kitchen-glass-front-cabinets/
https://propertyfindsasia.com/advantages-glass-display-cabinets/
https://www.mygingergarlickitchen.com/types-of-glasses-for-your-kitchen-cabinets/
https://trendswoodfinishing.com/blog/closed-vs-glass-cabinets/
https://www.hungelingdesign.com/blog/how-to-make-your-kitchen-beautiful-with-glass-cabinet-doors
https://www.display-cabinets-direct.co.uk/blogs/news/stained-glass-how-to-clean-glass-display-
https://lightingdistinctions.com/use-the-proper-lighting-for-your-display-case/
https://lightingdistinctions.com/use-the-proper-lighting-for-your-display-case/