هزینه تعویض شیشه شکسته | شیشه شکسته
در این صفحه از تعویض شیشه شکسته با موارد زیر آشنا شوید:
تعویض شیشه
شیشه ماده شکنندهای است که ممکن است بر اثر سهل انگاری، حوادث طبیعی و یا هر اتفاق دیگری بشکند. اما این تمام ماجرا نیست. شیشه شکسته شده و خرد شده بسیار برنده و خطرناک است. حال برای تعویض شیشه شکسته چه باید کرد؟ مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- ابتدا نوع فریم پنجره را تشخیص دهید (آهنی، آلومینیومی، UPVC، چوبی و...)
- قبل از آنکه فریم را باز کنید، در صورتیکه تکههای شیشه شکسته روی پنجره باقی مانده باشد، سعی کنید از بالا به پایین تکهها را از فریم جدا کنید. توجه داشته باشید اگر از پایین تکهها را جدا کنید امکان ریزش شیشه وجود دارد. اگر ابعاد شیشه شکسته کوچک باشد (طول و عرض کمتر از یک متر) با استفاده از چسب شیشهای و چسب نواری میتوانید قطعات شکسته را به هم متصل و یکپارچه کنید تا در صورت تکان از هم جدا شده و فرو نریزند.
- پس از آنکه شیشههای شکسته را به آرامی جدا کرده و در محل مناسبی گذاشتید، اگر فریم (زوار) پنجره آلومینیومی باشد، پیچهای زوارهای راست، چپ و بالا را باز کنید. (پیچهای زوار پائین فقط کمی آزاد میشوند و زوار در جای خود باقی میماند) و زوارها را جدا کنید و به همان حالت در محلی قرار دهید تا در هنگام نصب زوارها به هم ریخته نشوند و زوار جابجا و یا سروته نشوند. اگر پنجره آهنی باشد تمامی پیچها را باز کنید و فریم را جدا نمائید، درصورتیکه پنجره چوبی باشد از میخکش استفاده نمائید و مانند پنجره آلومینیومی عمل کنید و در صورتی که پنجره UPVC و یا آلومینیومی بدون پیچ باشد از کاردک مناسب برای جداکردن فریم استفاده نمائید.
- پس از جدا کردن فریم، محل نصب شیشه و همچنین فریم را کاملا تمیز نمائید.
- شیشه را در محل نصب خود قرار داده و به همان صورتی که فریم را جدا کرده بودید در محل خود قرار داده و فریم را در جای خود محکم کنید. توجه داشته باشید قبل از بستن حداقل یکی از پیچها و یا محکم کردن فریم، شیشه را رها نکنید.
شیشه شکسته | شکستن شیشه
گاهی با وجود ضخامت کافی و استحکام بالا برخی از شیشهها به صورت خود به خودی میشکنند، اما این شکستن بی دلیل نمیباشد و شکستنهای به ظاهر بیدلیل شیشهها دلایل فراوانی دارند. در ادامه با این دلایل آشنا خواهیم شد:
- شکستن خود به خود شیشه ناشی از اختلاف فشار هوا
در صورتیکه میان محل تولید شیشه و محلی که آن نصب میشود، اختلاف فشار وجود داشته باشد در صورت انجام ندادن عملیات ایر بالانس پس از مدتی که از نصب شیشه میگذرد، شکست و ترکیدن شیشهها اتفاق میافتد. به طور مثال اگر شیشه دوجدارهای در تهران تولید شود و گاز بصورت استاندارد مابین دوجدار تزریق شود و سپس این شیشه به پروژهای در سواحل مازنداران منتقل شود، با توجه به اینکه در سواحل دریا و با پایین بودن ارتفاع، فشار هوا بالا است و به شیشه دوجداره فشار وارد میکند و چون فشار مابین دوجدار شیشه کمتر از فشار هوا در منطقه شمال کشور میباشد، شکست اتفاق خواهد افتاد.
- شکستن خود به خود شیشه در اثر ایجاد درز
امکان دارد شیشه دوجداره شما در هنگام نصب در پنجره کاملا سالم باشد اما چند روز بعد به طور ناگهانی یک خط شکست از پایین به سمت بالا و به صورت مورب به وجود بیاید، دلیل این شکست آن است که در هنگام ارسال شیشه و تخلیه آن و یا حین جابجا کردن، یک درز کوچک و ریز در پایین شیشه ایجاد شده است که پس از نصب به تدریج این درز رشد کرده و به سمت بالا و به شکل یک خط شکست در میآید.
- شکست شیشه بر اثر فشار زهوار و فریم پنجره
اگر شیشه دوجداره با ضخامت بیشتری نسبت به ضخامت مورد نیاز و استاندارد پنجره دوجداره شما تولید شده و زهوار شیشهها در هنگام نصب به سختی در فریم جا گیرد و شیشه تحت فشار باشد، احتمال دارد بعد از مدتی با توجه به تحت فشار بودن شیشه در فریم پنجره، شکست رخ دهد.
- شکستن خود به خود شیشه دوجداره سکوریت
زمانیکه هر دوجدار شیشه پنجره شما سکوریت شده باشد، یعنی مقاومت بالاتری در برابر ضربه و شکست دارند و در هنگام شکستن به ذرات ریز کریستال و غیر قابل برنده تبدیل خواهند شد که کاملا ایمن هستند. از این جهت به شیشه سکوریت شیشه ایمنی نیز میگویند. اما شیشه سکوریت ممکن است به خودی خود ناگهان پودر شود و بشکند، دلیل این اتفاق تنشهای موجود در شیشه سکوریت میباشد که به خود کشی شیشه شهرت دارد، در این شرایط شیشه خود به خودی، ناگهان میشکند.
- شکستن خود به خود شیشه در اثر تماس با فلز
از دیگر دلایل شکستن خود به خود شیشه دوجداره، محل نصب نامناسب آن است. اگر محل نصب شیشه دوجداره استاندارد نباشد و شیشه و یا گوشهای از شیشه مخصوصا شیشه سکوریت با یک قطعه فلز مثل کانکتور پنجره و یا پیچ در تماس باشد، در هنگام گرما و سرما شیشه دوجداره به طور ناگهانی خواهد شکست.
چرا شیشه میشکند؟
شیشه ها به دلیل ساختاری که دارند ذاتا موادی ترد و شکنندهای هستند و در مقابل ضربه خواهند شکست. هنگام اصابت ضربه به شیشه مخصوصا لبه های آن، لبهها ترک خورده و پس از گسترش و رشد ترک در سطح شیشه، شیشه خواهد شکست. چون شکنندگی از خواص بارز شیشهها بوده و به دلیل ساختار خاص این ماده، امکان ترک خوردن در اثر برخورد ضربه در آنها وجود دارد