پاراوان شیشه ای | انواع پارتیشن متحرک و ریلی مخصوص ادارات
در این صفحه از پاراوان شیشه ای با موارد زیر آشنا شوید:
صنعت تولید شیشه در سراسر جهان و بالطبع در ایران گسترش چشمگیری داشته است. پیشرفت تولید شیشه به اندازه ای بوده است که فقط نباید مصرف شیشه را در درب و پنجره انتظار داشت. در طراحی داخلی مدرن، دیزاینرها از شیشه تحت عناوین مختلفی استفاده می کنند. یکی از استفاده های مدرن شیشه در فضای داخلی به عنوان پاراوان شیشه ای و پارتیشن ادارات است. پارتیشن های مدرن ساخته شده از شیشه دیوارهای شیشه ای هستند که برای جدا کردن فضاهای داخلی بدون مسدود کردن دید، کوچک ساختن فضا، تاریکی محیط و ... مورد استفاده قرار می گیرند. اگر علاقه دارید تا با انواع پاراوان و پارتیشن اداری شیشه ای متحرک آشنا شوید، این مطلب را تا انتها بخوانید.
پاراوان شیشه ای چیست؟
شیشه دارای ویژگی شفافیت و منحصر به فردی است که آن را به عنوان متریالی برای طراحی داخلی بسیار ارزشمند می سازد. کم هزینه، کاملا شفاف و به اندازه کافی محکم برای تشکیل یک دیوار جداکننده است. در واقع شیشه زمانی عالی است که بخواهید یک محدوده را بدون کم کردن نور و محدود فضای دید جدا سازی کنید. یک پنجره را در نظر بگیرید. شیشه در اغلب پنجره ها استفاده می شود، زیرا نور را به داخل عبور می دهد، به ما اجازه می دهد بیرون را ببینیم. اگرچه از ما در مقابل سرما و گرما حفاظت می کند اما سد نور و زیبایی مناظر نیست و یک تطابق کامل با محیط دارد.
همین امر در مورد پارتیشن شیشه ای نیز صدق می کند. پاراوان های شیشه ای اساساً دیوارهای شیشه ای داخلی هستند که برای تعریف محدوده، بستن و مشخص کردن فضاهای داخلی استفاده می شوند. آن ها زمانی استفاده می شوند که بخواهید بین مناطق مختلف بدون بسته شدن کامل تمایز و تفاوت قائل شوید.
موارد استفاده از پاراوان شیشه ای
پاراوان و پارتیشن های شیشه ای دارای ویژگی های مشترک برای استفاده در طراحی داخلی مکان های ادارای، اماکن تجاری و ساختمان های عمومی هستند. آنها معمولاً برای موارد زیر استفاده می شوند:
- فضای شخصی و محصور با طراحی خاص در دفتر کار ایجاد کنید.
- فضای مورد نظر را بدون محدودیت نور و پارتیشن فضای دید محصور کنید.
- می توانند قسمت هایی از راهروهای ورودی و درب ها را تشکیل دهند.
انواع پارتیشن متحرک و ریلی مخصوص ادارات
سبک ها و مدل های متنوعی از پارتیشن های شیشه ای طراحی و تولید می شوند. پارتیشن ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام نسبت به ویژگی ظاهری و کاربرد هایی که دارند و نسبت به نوع استفاده مدل خاص خود را دارند. در ادامه به انواع مدل های پارتیشن های شیشه ای می پردازیم.
- پارتیشن بازشو لنگه ای: این مدل از پارتیشن ها، همانند درب های و پنجره ها دارای لولا بوده و باز و بسته می شوند.
- پارتیشن متحرک ریلی: این مدل از پارتیشن ها دارای ریل هستند. ریل در کف زمین و یا بر روی سقف نصب شده و هر یک از شیشه های دیواره پارتیشن و یا به اصطلاح هر لت برای باز و بسته شدن بر روی ریل حرکت می کنند. معمولا از پارتیشن متحرک ریلی برای تقسیم بندی اتاق های اداری به دو قسمت استفاده می شود.
- پارتیشن متحرک چرخدار: پارتیشن متحرک چرخدار یکی از پر کابرد ترین انواع پارتیشن هستند. این پارتیشن ها دارای چرخ بوده به همین دلیل به آن ها چرخدار گفته می شود و به سرعت و در زمان کوتاهی محیط را به چند بخش تقسیم می کنند.
- پارتیشن متحرک تاشو: این پارتیشن های متحرک تاشو هستند و کاملا جمع می شوند. می توانید آن ها را جابجا نموده و در سمت چپ یا راست دیوار محل نصب پارتیشن قرار دهید. در واقع مانند یک پرده قابلیت باز و بسته شدن دارد.
دیوار پارتیشن تاشو آکوستیک برای اتاق کنفرانس
با توجه به بالا بودن قیمت خرید و اجاره ساختمان های تجاری و اداری، امروزه از فضاهای اشتراکی به کمک جداکننده های شیشه ای استفاده می شود. در همین راستا پارتیشن های شیشه ای می توانند انتخاب بسیار مناسبی باشند. پارتیشن شیشه ای متحرک که به صورت دو جداره ساخته شده باشد می تواند به سرعت یک فضای داخلی با قابلیت عایق بودن در برابر صدا و آکوستیک، عایق حرارت و فراهم کردن حداکثر آرامش را برای پرسنل یک دفتر داشته باشد. علاوه بر تمام این موارد دیوارهای شیشه ای در فضاهای اداری و دفتری، تاثیر مثبتی بر روی مشتریان و مراجعه کنندگان خواهند داشت. چرا که با مشاهده عملکرد افراد، پویایی محیط کاری را بیشتر درک می کنند.
فوایدی پارتیشن های شیشه ای
پارتیشن ها و یا همان دیوارهای شیشه ای دارای مزایای زیر هستند که آن ها را به انتخاب محبوبی در بین طراحان داخلی تبدیل می کنند:
- نور: جداسازی محیط با چوب و یا هر متریال دیگری، به سرعت بخش هایی از یک دفتر را تاریک و دلگیر می کند. پارتیشن های دیواری شیشهای اجازه می دهند نور طبیعی آزادانه در سرتاسر محل جریان داشته باشد. هزینه های روشنایی را کاهش داده و به تقویت روحیه کارکنان کمک می کنند.
- زاویه دید: یکی از دلایل کلیدی محبوبیت دفاتر شیشه ای که روسای شرکت ها به آن ایمان آوردند این بود که کارکنان احساس می کنند عضو یک تیم هستند. در نتیجه اگر همه بتوانند یکدیگر را ببینند، کارسازتر و مفیدتر کار می کنند. شیشه علاوه بر اینکه بیشترین جلوه را به می دهد و در عین حال فضای خاصی را ارائه می دهد، به دلیل باز بودن زاویه دید و مسدود نبودن، محیط کار را جادارتر و شیک تر نشان می دهد.
- عایق صدا: یکی از اشکالات دفاتر با پلان بزرگ و فضای باز سر و صدا است - با استفاده از فضای باز یکسان، حجم صدا می تواند مشکل ساز شود و برخی افراد نمی توانند به طور موثر با حواس پرتی کار کنند. شیشه با به وجود آوردن فضاهای محصور و ساکت بدون محیط داخلی هر فرد، این مشکل را حل می کند.
- انعطاف پذیری: از آنجایی که پارتیشن های اداری شیشه ای به خصوص مدل تاشو، از پانل های شیشه ای ساخته می شوند، امکان ایجاد فضاهای متفاوت و پیکربندی پارتیشن ها به روش های مختلف را بسیار آسان می کند.
- هزینه: شیشه یک متریال در دسترس و مقرون به صرفه است. همچنین نصب و برداشتن آن بسیار آسان است و باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های ساختمان می شود، به خصوص زمانی که نوبت به طراحی مجدد فضا می رسد.
چه شیشه ای برای پارتیشن استفاده می شود؟
رایج ترین نوع شیشه ای که در صنعت پارتیشن بندی شیشه استفاده می شود، شیشه سکوریت شده است که معمولاً به آن شیشه با درجه ایمنی بالا نیز می گویند. این شیشه از طریق یک فرآیند گرمایش تولید می شود و چهار تا پنج برابر قوی تر و بادوام تر از شیشه های معمولی است.
کدام نوع پارتیشن شیشه ای ارزان تر است؟
پارتیشن شیشه ای فریم لس به نسبت پارتیشن های دیگر به سبب استفاده حداقلی از پروفیل و فریم آلومینیومی قیمت کمتری دارد.