تعویض شیشه شکسته توستر، فر و ماکروفر
لازم است بدانید که شیشه توستر و فر ممکن است بدون هیچ علائم و هشداری، ناگهان منفجر شده و خرده های شیشه به داخل غذا یا فضای آشپزخانه پراکنده شوند البته این امر به ندرت اتفاق می افتد، اما احتمال وقوع آن بعید نیست، به هر حال این مشکل انفجار، با نوع شیشه مورد استفاده در ساخت این دستگاه ها و کیفیت آن مرتبط است. در ادامه به بررسی شیشه توستر و فر خواهیم پرداخت و نکات ایمنی برای دوام هر چه بیشتر آن را یادآور خواهیم شد.
در این صفحه از تعویض شیشه فر با موارد زیر آشنا خواهید شد:
تعویض شیشه شکسته توستر، فر و ماکروفر
برای حفظ زیبایی و عملکرد مطلوب آشپزخانهتان، مراقب شیشه دستگاههای برقیتان باشید. اما اگر شیشه توستر، فر یا ماکروفر شما شکست، نگران نباشید. تعویض این شیشهها امکانپذیر است و با شیشه مناسب و باکیفیت جایگزین میشوند.
هرچند تعویض شیشه چندان پیچیده نیست، اما برای اطمینان از انجام صحیح کار، دوام و عملکرد مناسب، بهتر است از یک تکنسین مجرب و متخصص کمک بگیرید.
قبل از هر اقدامی، برای یافتن شیشه مناسب، مدل و مارک دستگاه خود را بررسی کنید. این اطلاعات برای انتخاب شیشه با اندازه و نوع صحیح ضروری است.


شیشه مورد استفاده در فر و ماکروفر
شکستن شیشه فر و ماکروفر مشکل شایعی است. شیشههای به کار رفته در این وسایل از نوع «سکوریت» هستند، اما این واژه به معنای مقاومت در برابر ضربه نیست. مهمترین ویژگی شیشه سکوریت در این کاربرد، مقاومت در برابر گرما است. این شیشهها معمولا برای تحمل دمای ۱۰۰ تا ۲۵۰ درجه سانتیگراد طراحی شدهاند.
استفاده از شیشه معمولی برای فر و ماکروفر به شدت خطرناک است. شیشههای معمولی مقاومت حرارتی لازم را ندارند و با حرارت کم، دچار شکستگی و ترک خوردگی میشوند. این امر میتواند به خود دستگاه آسیب برساند و همچنین خطر جراحت جدی برای کاربران را به همراه داشته باشد. بنابراین، استفاده از شیشههای مخصوص با مقاومت حرارتی بالا برای فر و ماکروفر حیاتی است.
علت شکستن شیشه توستر و فر چیست؟
و اما همانطور که اشاره کردیم، شیشه سکوریت علاوه بر مقاومت بسیار در برابر شکستگی، به منظور خرد شدن به قطعات کوچکتر که احتمال آسیب جدی وجود ندارد، طراحی شده است. اما با وجود قدرت بالای شیشه سکوریت، این المان نیز قابل شکسته شدن است.
- شیشه های سکوریت موجود در بازار از نوع شیشه های سکوریت حرارتی هستند به این معنا که تنها در برابر حرارت مقاوم هستند و قابلیت شوک پذیری ندارند و در نتیجه تغییرات دمایی ناگهانی دراین شیشه ها سبب شکستن آنها می شود. این تغییرات دمایی ناگهانی می توانند به علت گرم شدن ناگهانی دستگاه باشند و یا به علت کاهش دمای ناگهانی در زمان گرم بودن شیشه. برای جلوگیری از شکستن شیشه به علت شوک دمایی، دمای دستگاه باید به مرور افزایش یابد و در هنگام سرد شدن نیز دستگاه نباید تا سرد شدن کامل شیشه اقدام به تمیز کردن آن کرد.
- وارد شدن ضربه ناگهانی به شیشه نیز از دیگر علل شکستن شیشه هاست. رها شدن درب و برخورد آن با سطوح و یا برخورد اجسام با شیشه می توانند سبب شکستن شیشه شوند.
- گاهی دیده می شود که شیشه دستگاه بدون هیچ علت خاص و در زمانی رخ می دهد که از دستگاه استفاده نمی شود. برای توضیح این مسئله می توان اینگونه بیان کرد که در هر تنش وارده به شیشه بخشی از ساختار مولکولی آن از هم می پاشد و توان شیشه مقداری کمتر می شود و در نتیجه در برابر تنش های متفاوت پس از مدتی شیشه به صورت خود به خودی می شکند.
- هنگام استفاده یا تمیز کردن شیشه توستر و فر گاز، ممکن است به طور ناخواسته به شیشه آسیب برسانید. در واقع تمیزکاری پرخاشگرانه و بی مبالاتی، یکی از دلایل شایع آسیب دیدن شیشه توستر و فر است. این عملکرد غیراستاندارد و نامناسب، می تواند به سطح شیشه آسیب برساند و به مرور زمان آن را دچار خراش و یا ترک نماید.
بهترین روش خانگی تمیز کردن شیشه توستر و فر
برای تمیز کردن شیشه توستر و فر، از روشهای ملایم استفاده کنید. از ضربه و فشار شدید خودداری کنید، زیرا این کار میتواند به شیشه آسیب برساند و آن را در برابر شکستگی آسیبپذیرتر کند. (دقت کنید دفترچه راهنمای دستگاه خود را برای دستورالعملهای خاص بررسی کنید.) برای تمیز کردن، از یک اسفنج نرم و محلول آب و جوش شیرین (یک چهارم فنجان جوش شیرین در آب) استفاده کنید. لکهها را بلافاصله پاک کنید تا خشک نشوند و نیاز به سابیدن نداشته باشند. پس از استفاده از محلول، شیشه را با یک دستمال تمیز و مرطوب کاملا پاک کنید.