نمای اسپایدر- طراحی و ساخت شیشه اسپایدر
با اینکه چندین دهه از تولید شیشه برای مصارف ساختمانی گذشته، شاهد هستیم که سیستم نمای اسپایدر از جمله محصولاتی است که با تکنولوژی بالا تولید و برای مصارف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه ساختار نمای شیشه ای در حال تحولات بزرگی است، دیوارهای شیشه ای اسپایدر که کاملاً عنکبوتی هستند، با استفاده از انواع مختلفی از سازه های سبک و سنگین و از طریق انواع مختلفی از اجزای اسپایدر، شیشه ها را کاملاً به یکدیگر وصل می کنند تا از این طریق کاربرد نمای اسپایدر شیشه ای منعطف و بدون مانع را تشکیل دهند.
در این صفحه از نمای شیشه اسپایدری با موارد زیر آشنا شوید:
نمای اسپایدر چیست؟
در نمای اسپایدر از یراقآلاتی برای اتصال شیشه با سازهی ساختمان استفاده میشود که بیشباهت با عنکبوت نیستند، به همین دلیل به این نوع از نمای شیشهای نمای عنکبوتی (نمای اسپایدر) میگویند. سیستم نمای اسپایدر، گونه ای از نماهای مدرن شیشهای هستند که شیشهبه وسیله اتصالات نقطهای به سازه اصلی ساختمان متصل می شود و نمایی کاملا شفاف و مدرنی را برای کاربری های مختلف از جمله؛ هتل، ساختمان های تجاری، اداری و ... ایجاد می کند.
ویژگی های مهم شیشه اسپایدر
- اجرا بدون نیاز به قاب
- عایق صدا
- نمایی یکنواخت
- عایق حرارتی
- تحمل فشار بالا
مزایای اجرای نمای اسپایدری
- شفافیت یکپارچه نما
- سادگی جزییات اجرا
- انعطاف پذیری و ماندگاری
- وزن کم سازه و اتصالات
- عایق
- ضد زنگ
انواع نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر باید متناسب با سازه، ارتفاع ساختمان باشد، از این رو قبل از اجرای این نوع از نمای شیشه ای باید از انواع نمای اسپایدر مطلع باشید. انواع نمای اسپایدر را میتوان گفت:
- نمای اسپایدر لولهای
- اسپایدر فین گلس
- اسپایدر کابلی
اجرای نمای اسپایدر کابلی
در این سازه از کابل هایی با مقاومت بالا استفاده می کنند که وظیفه ی ثابت نگ داشتن شیشه ها را در نمای اسپایدر دارند. محاسبه این سازه پیچیده است و نیاز به زیرسازی خیلی قوی دارد. این کابلها توسط جکهای هیدرولیکی تحت کشش قرار میگیرند.
اجرای نمای اسپایدر فین گلس
مهم ترین دلیل به کارگیری این نوع از نمای شیشه ای، حذف چهارچوب ها و شبکه های نگهدارنده شیشه است. در اتصالات نمای شیشه ای فین گلس استفاده از سازه شیشه ای که نقش تعیین کننده را ایفا می کند و با استفاده از یراق آلات بر روی نمای شیشه ای سوار می گردد.
اجرای نمای اسپایدر لوله ای
نمای اسپایدر لولهای از جمله رایج ترین نوعهای اجرایی در این نوع نمای شیشهای هستند، در این روش از لولهها یا قوطیهایی که بیشتر از جنس استیل میباشد به عنوان سیستم نگهدارندهی نمای اسپایدر استفاده میشود. در اجرای نمای اسپایدر به روش لولهای، لولهها نقش نگهدارنده را ایفا میکنند. ابعاد لولههای به کار برده شده در نمای اسپایدر ارتباط مستقیمی با وزن شیشه، محل قرارگیری پروژه، چیدمان شیشهها دارد. اجرای نمای اسپایدری در سرعت بالا و هزینه کم، نسبت به سایر سیستم های نگهدارنده اسپایدر انجام می گیرد.
آیا اجرای نمای اسپایدر ایمنی کافی دارد؟
استفاده از شیشه اسپایدری با توجه به محاسبات دقیق مهندسی، استفاده از شیشه لمینت و یراق آلات با استحکام بالا منجر به این می شود که محصول ایمنی را داشته باشیم.
نصب نمای اسپایدری
به جرئت میتوان گفت نصب و اجرای این محصول یکی از پیچیدهترین کارهای نصب در ساختمان و سازهها میباشد. برای نصب این سازه های اسپایدری حتما باید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. زیرا نصب این نماها به محاسبه دقیق به همراه اجرای با دقت شیشه اسپایدر لازم است و حتی اختلاف محاسبه میلیمتری به دلیل ساختار شبکهای به کیفیت کار آسیب جدی میزند. اندازهگیری قبل از شروع و تولید شیشه اسپایدر نیز نقش به سزایی در بهتر شدن کیفیت پروژه دارد.
اتصالات و یراق آلات نمای شیشه ای اسپایدر
یراق آلات نمای اسپایدر از چند نوع تشکیل شده است:
- اسپایدر استیل:
از قطعات عنکبوت مانند که جنس آنها از استیل ساخته شده است، در ساخت نمای اسپایدری استفاده می شوند. از این نوع یراق آلات اسپایدر بیشتر در سازه های فلزی لوله ای استفاده می شود و می توانند وزن شیشه را به خوبی به سازه اصلی نما منتقل کنند.
- روتل:
پیچ های مستحکمی هستند که می توانند بار وزنی شیشه اسپایدر را به یراق آلات اسپایدر انتقال داده و باعث حفظ فرمت ظاهری آن شوند. این پیچ ها بسته به نوع شیشه از انواع مختلفی ساخته شده اند.
- اسپایدر کلمپ:
با استفاده از این یراق آلات شیشه ها به هیچ وجه سوراخ نمی شوند و یراق آلات در بین شیشه ها قرار می گیرند. در این سیستم شیشه ها روی قسمتی که تکیه گاه شیشه نامیده می شود، می نشینند و بیشتر مخصوص شیشه های دوجداره یا چند لایه هستند که داخل شیشه ها گاز آرگون وجود دارد. قطعات کلمپ شبیه گل میخ یا صلیب است که شیشه به آن متصل می شود و توانایی اتصال شیشه به سازه نمای اسپایدر را دارد.
عناصر تشکیل دهنده نمای اسپایدر
- شیشه لمینت یا شیشه 10 میلی سکوریت
- اتصالات ضد زنگ
- چسب سیلیکون بی رنگ
- اسپایدرهای X و Y شکل
عوامل تاثیرگذار بر قیمت اجرایی نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر شیشه ای از فناوری خاصی تبعیت میکند که باعث میشود این نما در فضاها و ساختمانهای مختلف، با امکانات متفاوت و طراحیهای سفارشی، قابل استفاده باشد. همین تنوع در طراحی، مدل و شیوه نصب و اجرای نمای اسپایدر باعث میشود طیف وسیعی از قیمت نمای اسپایدر شیشه ای وجود داشته باشد. اگر چه قیمت نمای اسپایدری ثابت و مشخص نیست اما میتوان گفت که حدود کلی قیمت نصب و اجرای انواع نمای اسپایدر شیشه ای بر اساس فاکتورهای زیر تعیین میشود:
- ابعاد و جنس شیشه (سکوریت، لمینت و...)
- نوع شیشه (مات یا شفاف)
- نوع یراقآلات
- نوع اتصال شیشه به سازهی نگهدارنده
- نوع نمای شیشهای (فریملس، یوچنل و...)
- شکل و ساختار پروفیلها
- چند جداره بودن شیشه
هزینه نصب و اجرای انواع نمای اسپایدر شیشه ای از هزینه ساخت سازه و قطعات آن است و بسته به پیچیدگی پروژه و میزان تخصص تکنسین در اجرای حرفه ای شیشه اسپایدر، میتواند مقدار متفاوتی باشد.
برای نصب نمای شیشه ای اسپایدری از چه اتصالاتی استفاده می شود؟
برای ساخت انواع مختلف نماهای اسپایدری می توان از اتصالات بسیار متنوعی همچون بست های تک شاخ، دو شاخ، چهار شاخ، کانکتور، رتیل و... استفاده کرد.
چه نوع شیشه ای مناسب نمای ساختمان است؟
شیشه های به کار رفته در نمای اسپایدری، شیشه هایی نشکن همچون شیشه چند لایه لمینت و در برخی موارد شیشه های تک یا دو جداره هستند.
نمای شیشه ای اسپایدری را به چند مدل می توان اجرا کرد؟
نماهای شیشه ای اسپایدری می توانند در انواع فین گلس، لوله ای و کابلی ساخته شوند. در این میان اسپایدر لوله ای از پرکاربردترین آن ها است.