تعویض شیشه شکسته- بررسی عوامل مهم در شکست شیشه

دسته بندی ها: مقالات

تعویض شیشه شکسته

 

شیشه ماده‌ای بسیار حساس و شکننده ای می‌باشد که می‌تواند با یک ضربه به چندین تکه کوچک و بزرگ تبدیل شود. با پیشرفت تکنولوژی، انواع مختلف شیشه به بازار معرفی گردید؛ از جمله شیشه سکوریت، شیشه لمینت و... این نوع شیشه‌ها در برابر ضربه مقاومت بسیار بالایی دارند اما هرکدام به دلیل اتفاقات و حوادث ناگهانی به ‌نوعی می‌شکنند. در ادامه با ما همراه باشید:

 

در این صفحه از تعویض شیشه شکسته با موارد زیر آشنا شوید:

 

ارتباط با واتساپ فروش

 

چرا شیشه می شکند؟

شیشه ها به دلیل ساختاری که دارند ذاتا موادی ترد و شکننده ای هستند و چون شکنندگی از خواص بارز شیشه ها بوده و به دلیل ساختار خاص این ماده، امکان ترک خوردن در اثر برخورد ضربه در آن ها وجود دارد. هنگام اصابت ضربه به شیشه مخصوصا لبه های آن، لبه ها ترک خورده و پس از گسترش و رشد ترک در سطح شیشه، شیشه خواهد شکست.

تعویض شیشه شکسته
تعویض شیشه شکسته

شیشه شکسته

در گذشته به دلیل نبود امکانات کافی و مواد اولیه مناسب شیشه‌های معمولی شکسته شده را جمع‌آوری می‌کردند و به کارخانه تولید شیشه ارسال می‌کردند تا دوباره در کوره‌های تولید شیشه معمولی قرار گیرند، اما امروزه با توجه به هزینه بالای جابجایی و وجود مواد خام اولیه مناسب، مقرون ‌به ‌صرفه نیست برای ارسال مجدد شیشه شکسته به کارخانه جهت بازیافت، زیرا هزینه‌های بالایی در بر خواهد داشت. مهم‌ترین مسئله در این مورد کیفیت پایین در شیشه‌های بازیافتی نسبت به شیشه‌های تولیدی از مواد اولیه درجه یک است. شکستن شیشه متناسب با نوع شیشه متفاوت است.

تعویض شیشه شکسته

شیشه‌های معمولی در صورت شکستن به قطعات بزرگی تبدیل ‌شده و بسیار برنده هستند، این شیشه‌ها در صورتی‌که در ابعاد بزرگی داشته باشند خطرات جانی به همراه خواهند داشت. همچنین قطعات شکسته شده بسیار تیز هستند. در مقابل شیشه‌های سکوریت در برابر ضربه بسیار مقاوم‌تر بوده و حتی در صورت شکست تبدیل به قطعات بسیار ریزی می شوند. شیشه‌های پودر شده خطر جانی نداشته و نهایت باعث خراش سطحی می شوند. شیشه های سکوریت یا اصطلاحا نشکن، در برابر ضربه حساس هستند. اما لبه‌ها و گوشه های شیشه سکوریت در برابر ضربه بسیار حساس‌تر از قسمت مرکزی شیشه هستند. در صورت وارد شدن ضربه به این نواحی ممکن باعث ایجاد ترک شود، ترک ها به مرور در سطح شیشه رشد کرده و در نهایت منجر به شکست شیشه خواهد شد.

تعویض شیشه شکسته

تعویض شیشه شکسته

شیشه ماده شکننده‌ای است که ممکن است بر اثر سهل‌انگاری، حوادث طبیعی و یا هر اتفاق دیگری بشکند. اما این تمام ماجرا نیست. شیشه شکسته شده و خرد شده بسیار برنده و خطرناک است. حال برای تعویض شیشه شکسته چه باید کرد؟ و این را در نظر داشته باشید که خرده‌های شیشه بسیار تیز و برنده می‌باشند؛ پس اگر روی پنجره‌تان هنوز خرده‌های شیشه باقی‌مانده است، بدون استفاده از دستکش استاندارد به آن دست نزنید. برای تعویض شیشه شکسته به موارد زیر توجه کنید:

  1. نوع فریم دور شیشه (آهنی، آلومینیومی، چوبی ) از چه نوعی است را تشخیص دهید.
  2. تکه‌های شیشه شکسته باقی‌مانده را سعی کنید از بالا به پایین، از فریم جدا کنید.
  3. پس از جدا کردن فریم، محل نصب شیشه و همچنین فریم را کاملاً تمیز نمایید.
  4. شیشه جدید را در محل نصب خود قرار داده و به همان صورتی که فریم را جدا کرده بودید در محل خود قرار داده و فریم را در جای خود محکم کنید.

تعویض شیشه شکسته

خودکشی شیشه به چه معناست؟

در عموم مردم این ذهنیت وجود دارد که شیشه ی سکوریت از نوع نشکن می باشد و یا تحت شرایط خیلی سختی این اتفاق می افتد ولی در واقع این ذهنیت اشتباه می باشد و ممکن است به همان دلایلی که شیشه خام می شکند این اتفاق برای شیشه سکوریت هم بیفتد. فقط تفاوت شیشه سکوریت با شیشه ی خام در این است که شیشه سکوریت تا قبل از شکستن فشار بیشتری را نسبت به شیشه ی خام تحمل می نماید. گاهی ممکن است بدون هیچ ضربه ی وارد شده به شیشه سکوریت شیشه کاملا پودر شده و یا به اصطلاح عموم خودکشی شیشه رخ بدهد. ممکن است در ظاهر هیچ اتفاقی نیفتاده باشد. ولی  قطعا این امر بدون هیچ علتی امکان پذیر نیست. عواملی که ممکن است باعث خودکشی شیشه شود عبارتند از: ایجاد گرما و سرما در شیشه، وجود ناخالصی در متریال شیشه، قاب بندی نامناسب شیشه، شکستگی های کوچک که در هنگام نصب شیشه به وجود آمده و عواملی از این قبیل می باشد.

تعویض شیشه شکسته
تعویض شیشه شکسته

عوامل مهم در شکست شیشه

گاهی با وجود ضخامت کافی و استحکام بالا برخی از شیشه‌ها به صورت خود به خودی می‌شکنند، اما این شکستن بی دلیل نمی‌باشد و شکستن‌های به ظاهر بی‌دلیل شیشه‌ها دلایل فراوانی دارند. در ادامه با این دلایل آشنا خواهیم شد:

  • آسیب دیدن لبه های شیشه سکوریت

لبه های شیشه سکوریت از آسیب پذیرترین بخش های آن می باشند به گونه ای که در اثر برخورد ضربه های ناگهانی و شدید، لبه های شیشه شکسته شده سپس ترک در تمام سطح شیشه ایجاد شده و در نهایت موجب شکسته شدن شیشه می شود. 

  • تنش های درونی 

عواملی نظیر تغییر شرایط دمایی (تکانه های حرارتی و یا شوک های گرمایی ) و هم چنین استفاده نادرست از شیشه می تواند باعث آسیب آن شود. البته ناگفته نماند منظور از تغییرات شرایط دمایی، هر نوع تغییری دمایی نیست، بلکه تغییرات ناگهانی و بسیار شدید می باشد. 

تعویض شیشه شکسته

  • شکستن خود به خود شیشه ناشی از اختلاف فشار هوا

در صورتی‌که میان محل تولید شیشه و محلی که آن نصب می‌شود، اختلاف فشار وجود داشته باشد، شکست و ترکیدن شیشه‌ها اتفاق می‌افتد.

  • شکستن خود به خود شیشه در اثر ایجاد درز

امکان دارد شیشه دوجداره شما در هنگام نصب در پنجره کاملا سالم باشد اما چند روز بعد به طور ناگهانی یک خط شکست از پایین به سمت بالا و به صورت مورب به وجود بیاید، دلیل این شکست آن است که در هنگام ارسال شیشه و تخلیه آن و یا حین جابجا کردن، یک درز کوچک و ریز در پایین شیشه ایجاد شده است که پس از نصب به تدریج این درز رشد کرده و به سمت بالا و به شکل یک خط شکست در می‌آید.

  • شکستن خود به خود شیشه در اثر تماس با فلز

تعویض شیشه شکسته

عوامل مهم در تعیین هزینه تعویض شیشه شکسته

عوامل بسیاری بر قیمت تعویض شیشه شکسته تاثیرگذار هستند: 

  • ابعاد شیشه 
  • مدل، نوع و کیفیت شیشه
  • ضخامت شیشه (از 4 تا 20 میلیمتر)
  • برش، سوراخکاری و جاساز های خاص شیشه

در صورتی که انتخاب شما استفاده از شیشه‌های معمولی باشد، با رعایت اصول می توانید به تنهایی نصب نمائید. اما اگر به نصب شیشه سکوریت اقدام می‌کنید؛ حتماً باید از فردی مجرب کمک بخواهید و اجرت نصب شیشه بر هزینه‌های نهایی افزوده می‌شود. استفاده یا عدم استفاده از فریم و یراق آلات، در کنار انتخاب نوع و کیفیت آن‌ها تاثیری بر هزینه‌های تعویض خواهد داشت.

تعویض شیشه شکسته

 

 

آیا این نوشته را دوست داشتید؟
چرا شیشه می‌شکند؟

شیشه ها به دلیل ساختاری که دارند ذاتا موادی ترد و شکننده‌ای هستند و در مقابل ضربه خواهند شکست. هنگام اصابت ضربه به شیشه مخصوصا لبه های آن، لبه‌ها ترک خورده و پس از گسترش و رشد ترک در سطح شیشه، شیشه خواهد شکست. چون شکنندگی از خواص بارز شیشه‌ها بوده و به دلیل ساختار خاص این ماده، امکان ترک خوردن در اثر برخورد ضربه در آنها وجود دارد