اجرای حرفه ای و اصولی نمای کرتینوال با قیمت مناسب
هنگامی که به یک ساختمان نگاه میکنیم، آنچه برای اولین بار توجه ما را به خود جلب می کند، ظاهر و نمای آن ساختمان است. در واقع باید بگوییم، که نما، پوسته هر ساختمان است و نقش بسیار مهمی در زیبایی، جذابیت و عایقبندی ساختمانها ایفا میکند.
در این صفحه از کرتین وال با موارد زیر آشنا می شوید:
نمای کرتین وال چیست؟
کرتین وال (Curtain Wall) یا نمای لامل یکی از سیستم های نمای مدرن جهت پوشش دهی نمای خارجی در ساختمان های مدرن است. در این نما از پروفیل های آلومینیومی (لامل) طراحی شده و از شیشه برای پر کردن فضای بین فریم های آلومینیومی استفاده می شود.
مزایای نمای کرتینوال
- ساختار یکپارچه فضای بیرونی
- عدم محدودیت در متراژ
- استفاده حداقل 50 % بیشتر از نور بیرونی
- کاهش بالای مصرف انرژی
- حذف تمامی اتصالات و لوازم جانبی در نما
- امکان استفاده از شیشه 2 یا 3 جداره
- امنیت بالا
- دارا بودن خاصیت اکوستیک
- عايق حرارتي، رطوبتي و صوتي مي باشد.
- ساختاری سبك
- هیچ محدودیت رنگی در آن وجود ندارد
انواع ساختار نمای کرتین وال
بطور کلی سیستم های کرتین وال به دو دسته اصلی قابل تقسیم بندی هستند:
- نمای کرتین وال مدل استیک (Stick)
پرکاربرد ترین روش اجرای این نمای ساختمان روش استیک است، به این صورت که اجزای ساختار اصلی یعنی پروفیل (از قطعات اکسترود شده آلومینیوم) عمودی و افقی در اندازه ها و رنگ ها مختلفی ساخته شده در محل پروژه برش داده شده و هریک جداگانه برروی بدنه ساختمان نصب می شوند و شیشه لمینت در داخل فریم های آلومینیومی قرار می گیرند. پرده شیشه ای استیک، عمدتا برای ساختمان های کم ارتفاع یا در مناطق کوچک کاربرد دارند.
- نمای کرتین وال مدل یونیتایز (Unitize)
سیستم یونیتایزد، تشکیل شده است از واحدهای شیشه ای بزرگ است که در داخل کارخانه به طور کامل مونتاژ می شود و سپس به محلی که قرار است در آنجا نصب شوند، ارسال می گردد. پس از ورود به محل نصب، می توان این واحدها را بر روی سازه ساختمان نصب کرد. این سیستم به دلیل اینکه قطعات آن در کارخانه ساخته می شوند، از مزایای ساخت سریعتر و کیفیت بالاتری بهره می برد. این سیستم عمدتاً در ساختمان های مرتفع استفاده می شود.
عوامل مهم در قیمت نمای کرتین وال
عوامل مختلفی روی قیمت کرتین وال تاثیرگذار هستند و نمیتوان قیمت تمام شده آن را با سایر نماهای دیگر برابر دانست، زیرا نوع یراق آلات و سازههای نگهدارنده در این نمای شیشه ای با دیگر نماها کاملا متفاوت است. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع نمای استیک یا یونیتایزد
- ابعاد شیشه
- جنس شیشه
- نوع چسب
- یراق آلات
- پروفیل آلومینیومی
انواع مدل از نمای کرتین وال
- نمای کرتین وال قاب دار (Face cap)
در نمای کرتین وال قاب دار، زیر سازی توسط پروفیل های عمودی و افقی موسوم به ترنسم و مولیون که با یکدیگر یک شبکه را تشکیل می دهند انجام می شود. شیشه ها مستقیماً بر روی ساختار لامل قرار گرفته و یک درپوش فشاری آن را از بیرون بر روی لامل آلومینیومی محکم می کند و به جهت زیبایی کار با عرض مشخص اما طرح و طول دلخواه بر روی آن قرار می گیرد.
- نمای کرتین وال بدون قاب فریم لس (Frameless)
در نمای کرتین وال فریم لس، لاملهای افقی و عمودی با سایزهای مختلف ساخته و روی یک فریم نصب و فیکس میشوند. در این نوع نما دیگر اثری از درپوشها نیست و برای فیکس کردن و عایقبندی شیشهها از چسبهای مخصوص و لاستیکهای EPDM استفاده میشود. فاصله شیشهها در این نوع از نمای کرتین وال بسیار کم است، به طوری که فریم اصلی حائل قابهای آلومینیومی از بیرون نما اصلا دیده نمیشود.
- نمای کرتین وال نیمه قاب (Semi frameless)
این مدل از نمای کرتین وال ترکیبی زیبا و منحصر به فرد از دو نوع دیگر از نمای کرتین وال فریم لس و فریم دار است. در این مدل از نمای کرتین وال با توجه به طراحی یکی از لاملهای عمودی یا افقی حذف میشود و بنا به طراحی در یکی از این جهتها از درپوش و در جهت دیگر از لاستیکهای عایق و چسبهای مخصوص سیلیکونی برای تثبیت شیشه استفاده کرد. این موضوع باعث میشود تا جلوه این نما از بیرون ساختمان بسیار زیبا و متفاوت باشد.
نمای کرتین وال چه تفاوتی با سایر نماها دارد؟
یکی از سیستمهای نمای مدرن ساختمانی، نمای کرتین وال است که ساختاری کاملا جدا و مستحکم دارد. در واقع این نما به سبکی تولید و نصب میشود، که سنگینی زیاد شیشههای نما، وزن خود را بر روی سازه کرتین وال یا همان لاملها و شاسی کشیهای نما میاندازد. در نتیجه هیچ باری که حاصل از وزن شیشهها و بار انرژیهای حاصل از باد، طوفان باشد، بر روی نما سنگینی نمیکند و هیچ تأثیری بر روی سازه ساختمان ندارد. در واقع میتوان گفت، که سیستم نمای پرده شیشه ای یا لامل، یک سازه کاملا جدا از ساختمان به شمار می رود. اما سایر نماهایی مانند چوب، آجر یا سنگ این گونه نیست و بر روی دیواره خارجی ساختمان نصب میشود. بنابراین ساختمان باید توانایی تحمل وزن این نماها را داشته باشد.
مراحل نصب نمای کرتین وال
نصب و اجرای کرتین وال یک فرآیند پیچیده مهندسی است. نصب آن به طراحی دقیق از قبل نیاز داشته و می بایست تمامی جوانب توسط مهندسان و... بررسی شود. این مهم مسبب آن است که در نصب و اجرای کرتین وال از تیم ترکیب یافته از بخش طراحی، انتقال و اجرا کمک گرفته شود. شرکت اَرژن دُر در اجرای نمای کرتین وال از مهندسین طراح زبده و تکنسین های ماهر و مجرب بهره مند است. همینطور وسایل نقلیه مطمئن و ایمن جهت انتقال شیشه و یراق الات بسیار پر اهمیت است.
دقت در هنگام نصب و رعایت ترازها از دیگر نکات مهم در هنگام اجرای نمای کرتین وال است.
روش های اجرای کرتین وال
کرتین وال در دو روش زیر اجرا می شود:
پیش ساخت: در این روش تمامی اتصالات و شیشه ها در کارخانه مونتاژ شده و در محل ساختمان تنها عملیات نصب و اجرا شکل می گیرد. این روش بیشتر برای نماهای دارای محدودیت فضا مناسب است.
- ساخت در محل: در این روش شیشه و تمامی اتصالات به محل نما انتقال یافته و عملیات مونتاژ و نصب در همان قسمت صورت می گیرد.
اکنون اگر در پی سازه ای متفاوت نسبت به سایر ساختمان های شهر خود هستید با گروه صنعتی اَرژن دُر تماس بگیرید تا با راهنمایی مشاورین این شرکت در جریان چگونگی ساخت و اجرای نمای کرتین وال قرار بگیرید.